forrás: Diskuszucht Stendker GmbH & CO. KG, közölve Diskuszucht Stendker GmbH & CO. KG engedélyével.
Vásárlási tanácsok
Halvásárlás előtt többször látogasson el a kisállat-üzletbe, és ellenőrizze a hal minőségét és egészségét az alábbiak szerint:
- A halak egészségesnek tűnnek?
- A halak még mindig egészségesnek tűnnek egy utólagos látogatáskor, körülbelül két hét múlva?
- Etetéskor az összes hal úszik-e az eleség felé, és szépen esznek?
Az egészséges diszkoszhal másik minőségi jellemzője az élénk, vörös vagy borostyánszínű szem és a széles homlok (ahol a hal zsírtartalékai találhatók).
Kérjük, hogy az összes diszkoszhalat, társítandó halat és növényt lehetőleg ugyanabból a kereskedésből vásárolja meg.
Vásárolja meg őket lehetőleg egyidejűleg (vagy a lehető legrövidebb időn belül), a később vásárolt halak és növények betegségeket és új, vagy más baktériumtörzseket juttathatnak az akváriumba.
A kezdetekben vásároljon elegendő halat, ezzel elkerülhető a halállomány veszélyeztetése.
Ezzel sok gondot tud megelőzni és elkerüli a betegségek kockázatát.
Kivétel: Ha a STENDKER diszkoszhalunk mellett döntött, akkor a későbbiekben bármikor tehet melléjük más méretű vagy színváltozatú diszkoszhalat.
Lásd: Halak és növények baktérium-kompatibilitásának vizsgálata
Mindig kérdezze meg az állatkereskedés munkatársait, hogy a kiállított diszkoszhalak vadonbefogottak-e, ázsiai tenyészett vagy a mi Stendker diszkoszhalaink.
Kérjük, válassza a három fajta egyikét, és tartsa csak azt, mivel a különböző tenyészetekből származó diszkoszhalakat nem szabad keverni!